Video: Samsung muudab rekkad «läbipaistvaks»

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi tehnoloogia näitab veokitel maanteel toimuvat
Samsungi tehnoloogia näitab veokitel maanteel toimuvat Foto: The Verge

Samsung on värskelt valmis saanud uudse täienduse maanteeteedel tihti takistuseks olevatele suurtele veoautodele – nüüd on nende tagauste külge võimalik kinnitada videoekraanid, mis näitavad möödasõidu hõlbustamiseks ees toimuvat.

Silmatorkavalt lihtne tehnoloogia koosneb kahest osast: veokitele kinnitatakse esiotsa väike kaamera ja see saadab juhtmevabalt pildi tagaküljel olevale ekraanile. Selle tulemusena näevad veoki taga sõitvate autode juhid, millal on sobiv hetk venijast möödasõitu alustada, kirjutab väljaanne The Verge.

Samsungi teatel otsib ta nüüd võimalusi ja lubasid lahenduse masstoodangusse andmiseks. Samas tõdevad analüütikud, et neljast ekraanist koosneva videoseina hind võib saada ületamatuks takistuseks paljude transpordiettevõtete jaoks – liiatigi ei anna see uuendus neile esmapilgul mingisugust majanduslikku kasu.

Palju realistlikumaks peetakse Vehicle-to-Vehicle Communication (V2V) süsteemi, mis peaks Ameerika autodele jõudma järgmisel aastal. Tegemist on uue kommunikatsioonisüsteemiga, kus lähedal asuvad autod jagavad vastastikku infot kiiruse, suuna ja asukoha kohta. See tehnoloogia peaks andma juhtidele näiteks ennetavat infot, kui ees peaks mõni auto väga kahtlast sõidustiili harrastama või juhtunud on kokkupõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles