Eluasemete hinnad kasvasid esimeses kvartalis 8 protsenti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eluaseme hinnaindeksi muutus oli tänavu esimeses kvartalis võrreldes 2014. aasta neljanda kvartaliga 2,9 protsenti ja võrreldes 2014. aasta esimese kvartaliga 8 protsenti, teatas statistikaamet.

Võrreldes 2014. aasta IV kvartaliga tõusid korterite hinnad 3,7 protsenti ning majade hinnad 1,1 protsenti.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad Tallinnas 4,4 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 3,8 protsenti ning langesid ülejäänud Eestis 0,4 protsenti.

2014. aasta I kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 7 protsenti ja majade hinnad 11,2 protsenti. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad Tallinnas 10,9 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 2,9 protsenti ning langesid ülejäänud Eestis 5,1 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta. 

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2015. aasta esimeses kvartalis võrreldes 2014. aasta neljanda kvartaliga 5,4 protsenti ja võrreldes 2014. aasta esimese kvartaliga 10 protsenti. 

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks iseloomustab kodumajapidamiste seisukohast uute eluasemete soetamise ning eluaseme soetaja ja kasutajana tehtavate muude kulutuste hindade muutust. Indeks koosneb neljast osast: eluaseme soetus, muud eluaseme soetusega seotud teenused, eluaseme kapitaalremont ja eluaseme kindlustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles