Kreeka rahandusminister ootab Merkelilt selget otsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusministri Yanis Varoufakise sõnul peab Saksa kantsler Angela Merkel langetama eelseisval eurotsooni tippkohtumisel selge otsuse rääkida Ateenaga võlakokkuleppe üle läbi või heita riik populistide ülekutseid kuulda võttes üle parda.

Merkel võib sõlmida auväärse kokkuleppe abipaketi tagasi lükanud valitsusega, mis soovib läbirääkimistel põhinevat lahendust, või võtta kuulda neid oma valitsuses, kes soovivad, et ta heidaks Kreeka üle parda, ütles Kreeka rahandusminister.

«Kreeka valitsus on jäänud ustavaks oma põhimõtetele ja on suuteline juhtima Kreeka rahva reformide teele,» sõnas Varoufakis.

Esmaspäeval peetakse eurotsooni tippkohtumine, kust oodatakse lahendust maksujõuetusega silmitsi seisva Kreeka võlaküsimusele.

Kreeka on pidanud ELi ja IMFiga juba viis kuud läbirääkimisi reformikava üle, mis võimaldaks riigil kokkuleppe korral saada abipaketi viimase 7,2 miljardi euro suuruse laenumakse.

Kreeka peab 30. juuniks IMFile tagasi maksma 1,6 miljardit eurot ning Euroopa Keskpangale 20. juuliks 3,4 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles