Heido Vitsur: Eesti ei liigu uue buumi poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusekspert Heido Vitsur.
Majandusekspert Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits.

Majandusanalüütik Heido Vitsur ütles Kuku raadio saatele «Ärataja» antud intervjuus, et värsked majandusprognoosid annavad loodetavasti tarbijatele kindlustunnet ja see aitab majandusel kasvada.

Vitsur ütles, et positiivsed prognoosid parandavad tarbijate kõikuvat kindlustunnet, sest kui tarbija on ebakindel, siis majandus ei arene.

Vitsur ei nõustunud mõningate ekspertidega, kes on hoiatanud, et Eesti liigub uue buumi suunas. Ta märkis, et võib--olla oleme teel kriisist välja, aga ka see pole veel kindel ja kõik sõltub maailma suurte majanduste käitumisest.

Vitsur ütles, et kui suured riigid jätkavad oma majanduse turgutamist, siis lähevad asjad paremaks.

Praeguste hinnatõusude kohta ütles Vitsur, et hinnad tõusevad alati, kui majandus paraneb. Kriisi ajal olid Eestis hinnad tema hinnangul liiga madalad.

Hinnatõusudel pole euro saabumisega Vitsuri arvates mingit seost. Kampaaniat -- Euro hinda ei tõsta -- pidas analüütik Vitsur imelikuks ja propagandistlikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles