Ivanov: naftahind ja rubla kurss on majanduse tugevdamiseks ideaalsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rublad
Rublad Foto: SCANPIX

Praegune naftahind ning vene rubla ja USA dollari vahetuskurss on Vene majanduse mitmekesistamise jaoks ideaalsed, leiab Kremli personaliülem Sergei Ivanov.

«Venemaa on maavarade poolest rikas, ent kui nende ressursside hinnad on kõrged, on see Venemaa jaoks õnnistuse asemel pigem needus. Kui maavarade hinnad on kõrged, puudub motivatsioon majanduse mitmekesistamiseks pea täielikult,» ütles Ivanov laupäeval.

Kremli administratsioonijuht peab väga heaks praegust enam kui 60 dollari tasemel asuvat naftahinda ning rubla-dollari vahetuskurssi 50-55 ühele.

«See on ideaalne aeg uue ärikliima loomiseks, uueks tootmiseks, impordi asendamiseks ning paljuks muuks, eriti kõrgtehnoloogiasektorites, mis mulle kõige rohkem meeldivad,» sõnas ta laupäeva hommikul eetrisse läinud usutluses Vene telekanali Rossija 1 saatele.

Ivanov on enda sõnul kategooriliselt vastu reservfondide raha kulutamisele või nende toel kaks-kolm aastat läbi ajamisele. «Ennustamatuse faktorid on endiselt väga kõrged. Me ei tohiks oma turvavõrku ära kulutada, vaid peaksime majandust mitmekesistama.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles