Merilo karjäär teeb Ukrainas vähikäiku

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipu värvides plakatid
Ukraina lipu värvides plakatid Foto: SCANPIX

Tänavu aasta alguses Ukraina majandusministri välisinvesteeringute nõunikuks tõusnud Eesti ettevõtja Jaanika Merilo maandus nüüd Lvovi linnapea kooseisuvälise tehnolooginõuniku kohale.

Väljaande Gordon andmetel põhjendas Merilo ministri nõuniku kohalt taandumist sellega, et ta ei saanud selles ametis tegeleda e-teenuste arendamisega. Lvovi linnapea nõunikuna aga vastutab naine, kelle osalusega ettevõte ICT Competence Center müüb just infotehnoloogia ja e-valitsuse lahendusi, just linna e-teenuste juurutamise eest.

„On tähtis, et me viiksime linnaelanike seas läbi suure haridustöö, et nad suhtuksid soosivalt infotehnoloogiasse,“ ütles linnapea Andrei Sadovoi.

„ Peame võtma eeskuju nendest riikidest, kes on selle barjääri ületanud. Minu veendumuse kohaselt on Eesti Euroopas (IT-valdkonnas – toim.) maa number üks,“ lisas Sadovoi.

Majandusarengu minister leedulane Aivaras Abromavicius on üks kolmest Ukraina ministriks kutsutud välismaalasest. Merilo vastutas alates tänavu jaanuarist kuni aprillini investeeringute ligi meelitamise, investeerimis- ja ärikliima parandamise, rahvusvaheliste programmide koordineerimise ja e-valitsue lahenduste välja töötamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles