Google vaevleb Soomest töötajate leidmisel

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google
Google Foto: SCANPIX

Internetihiiul Google’il on raskusi, et kohandada oma Ameerika ärimudelit Soome tööhõivesüsteemiga; üheks töötajate palkamise takistuseks on vajalik inglise keele oskus.

Google’il on raskusi töötajate palkamisega Soomes, kirjutab Yle. Ettevõte on pidanud õppima toime tulema Soome tööhõive ettekirjutustega, mis on toonud raskusi nii Google’ile kui Soome tööhõiveametnikele.

Google palkab uusi töötajaid internetis ja on aktiivselt võtnud ühendust erinevate Soome haridusasutustega, et enda kaadrit suurendada. Lisaks pakub ettevõte töökohti avalike tööhõiveasutuste kaudu.

Tuija Luodelahti tööhõive ja ettevõtluse ametist ütles, et üheks takistuseks vabade töökohtade täitmisel on keeleoskus. Tema hinnangul võivad tööotsijad pidada tugevat inglise keele oskust nõudvat ametit liiga suureks väljakutseks.

Google otsib töötajaid uude andmekeskusesse. Ettevõte investeerib Soome andmekeskusesse mitu miljardit dollarit, kuna riigi elektrivõrk on stabiilne ja suhteliselt odav. Professor Jukka Manner Aaltro ülikoolist ütles, et väga väikesed asjaolud võivad aga muuta otsust hoopis Rootsi, mitte Soome kasuks. Ühe allika sõnul plaanib Google rajada paari järgmise aasta jooksul Euroopasse kuni 60 uut andmekeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles