26 aastat vana parvlaev Ionas asus Kuivastu-Virtsu liini teenindama

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas. Foto: Aivar Õepa

Täna kell 12.25 tegi parvlaev Ionas oma esimese ametliku reisi Kuivastu-Virtsu liinil väljumisega mandrilt. Ionas teenindab liini kolmanda laevana koos parvlaevadega Muhumaa ja Regula.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin rääkis, et esimestel päevadel sõidab laev nii nagu jõuab ja teenindab põhiliselt üldjärjekorda. „E-pileteid kõigile Ionase reisidele müüdud ei ole, seega võib julgelt reisiteekonna ette võtta ka siis, kui e-piletid teistele reisidele on juba välja müüdud. Kuivastu-Virtsu vahel sõidavad nüüd jaanipühade perioodil kolm laeva, mis annab liinile läbi aegade suurima võimsuse,“ ütles Hiiuväin.

Sel nädalal on Ionas teinud mitmeid proovireise ning järgmisest nädalast avatakse ka laeva teeninduspunktid.

Hiiuväin juhtis reisijate tähelepanu sellele, et sõidugraafikud Saaremaale on veidi erinevad eelmistest suvedest. „Esmakordselt saab olema nii, et kolm laeva sõidavad samaaegselt. Nii vahelduvad laevad sadamas kiiresti – kui üks lõpetab laadimist, saabub teine juba lossima. Võimsus saab olema läbi aegade suurim, nii et kõik reisijad saavad julgelt võtta ette teekonna saartele,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles