Eesti oli mullu hinnataseme poolest Euroopa Liidus 19. kohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Mullu oli Eesti tarbekaupade ja teenuste hinnatase Euroopa Liidu keskmisest 79 protsenti; rõivaste ning tarbijaelektroonika segmentides mõlemas 105 protsenti, vahendas BNS.

Kõikide Euroopa Liidu riikide arvestuses oli Eesti hinnataseme poolest 19. kohal. Vahetult eelnesid Malta ja Portugal. Eestist väiksemad olid hinnad Lätis, Slovakkias, Horvaatias, Tšehhis, Leedus, Ungaris, Poolas, Rumeenias ja Bulgaarias, selgub Eurostati andmetest.

Toidu ja mittealkohoolsete jookide segmentides oli siinne hinnatase keskmisest 88 protsenti, alkoholi ja tubaka vallas 83 protsenti ning isikliku transpordi hinnad 86 protsenti. Restoranide ja hotellide hinnatase oli 80 protsenti Euroopa Liidu keskmisest.

Euroopa Liidu kõrgeim hinnatase oli mullu Taanis, kus moodustasid keskmisest 138 protsenti. Odavaimad olid hinnad Bulgaarias, moodustades keskmisest 48 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles