BLRT Grupp jõudis pärast kaht kahjumlikku aastat kasumisse

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevaehitus
Laevaehitus Foto: Liis Treimann

Eesti tööstuskontsern BLRT Grupp lõpetas 2014. aasta kasumlikult - käive kasvas 9% võrra, ulatudes 411 miljoni euroni.

BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja sõnul on tähelepanuväärne, et pärast kaht kahjumlikku aastat lõpetati mullu kasumiga. Peamised BLRT Grupi tulemusi positiivselt mõjutavad tegurid olid nii laevaremonditööde mahu kasv kui ka laevaehituse kahjumi vähenemine, samuti olukorra paranemine vanametalli töötlemise ja müügi suunal.

"Tulevikku vaatame ettevaatliku optimismiga, sest oluline on meeles pidada, et ebastabiilne geopoliitiline olukord ja jätkuv finantsmajanduslik kriis maailmas avaldavad tugevat mõju ka meie strateegilistele turgudele,“ ütles Ivanovskaja.

Pikaajalise kasvu tagamiseks plaanib BLRT Grupp lähima viie aasta jooksul teha märkimisväärseid investeeringuid, kokku üle 120 miljoni euro. Suurim investeering on plaanitud Leetu, laevaremondi ja stividoriteenuste suunale, samuti Soome. Eestis näeb investeeringukava ette märkimisväärset rahasüsti Noblessneri kvartali arengusse.

1912. aastal asutatud BLRT Grupp on üks suurimaid tööstusettevõtteid Läänemere regioonis, andes tööd ligi 4000 inimesele. Kontsern tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Ukrainas, Soomes ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles