Facebook loovutab veelgi kontrolli uudisriba sisu üle

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook testib uudisriba uuendust
Facebook testib uudisriba uuendust Foto: TechCrunch

Facebook on valmis saanud ja esialgu mitte avalikku testimisse suunanud uue algoritmi, mis annab kasutajate võimaluse valida välja ja ära märkida kasutajad ja leheküljed, mille värske sisu seejärel uudisribal kunagi kaduma ei lähe.

Uus teenus kannab nime «See First» ja selle saab aktiveerida soovitud kasutaja kontol või leheküljel. Tulemuseks on see, et nende viimased sõnumid kuvatakse alati Facebooki avalehe uudisribal esimesena.

Uuendus võib anda ka reklaamiandjaile võimaluse kontrollida, kas kasutajate filter nende sõnumeid välja ei sorteeri. Inimesed saavad aga veelgi suurema kontrolli selle üle, mida nad Facebookis näevad.

Facebook teatas uuendust kommenteerides TechCrunch’ile, et «otsib alati võimalusi Facebooki kasutajakogemuse parandamiseks ning on tõesti hetkel läbi viimas väikest testi teenusele, mis võimaldab kasutajal määrata, kas ta soovib näha mõne kasutaja või lehekülje sõnumeid oma uudisribal esimesena».

Inimene, kes kasutaja jälgima hakkas, ei saa Facebookilt selle kohta märguannet.

Seni lubab Facebook kontrollida vaid seda, kas kasutaja soovib kellegi sõnumeid jälgite või mitte ning öelda kellegi sõnumite kohta «ma ei soovi seda näha».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles