Lotman: EBRD roll säästva majandusarengu mootorina peab suurenema

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman..
Aleksei Lotman.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänaõhtusel Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA)b istungil toimunud Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangale (EBRD) pühendatud debatis kõneles Euroopa Ühinenud Vasakpoolsete parteirühma nimel Eestimaa Roheliste (EER) esimene eestkõneleja ja ENPA keskkonnakomisjoni esimees Aleksei Lotman, rõhutades oma kõnes EBRD tähtsust majanduskriisist väljatulekul.

«Erapangad üksi ei suuda seda ülesannet täita, mitte niivõrd selle tõttu, et majandust lõhkemiseni küttes on nad ühed kriisi põhjustajad, vaid eelkõige sellepärast, et nad on ka ise kriisis kannatada saanud,» märkis ta.

Seetõttu on EBRD roll äärmiselt teretulnud, nagu seegi, et pank on mõistnud majanduse senisest «rohelisemale» arenguteele suunamise tähtsust. On kasvanud nii energiasäästu ja taastuvenergeetikasse kui ka näiteks säästvamasse põllumajandusse suunatud investeeringud.

«Majandust ei saa jalule senise majandusmudeli juurde tagasipöördumist forsseerides, vaid suunates see ökoloogiliselt säästvale arenguteele,» toonitas Aleksei Lotman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles