Merkel: kokkulepe Kreekaga on veel võimalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles neljapäeval riigi parlamendis, et kokkulepe Kreekaga on veel võimalik, juhul kui Kreeka on nõus täitma kreeditoridele antud reformide tegemise lubadused, vahendab BNS Bloomberg News'i.

Merkel ei pakkunud Kreekale uusi järeleandmisi, vaid võrdles Kreekat teiste hiljutiste kriisiriikidega, mis tema sõnul kasutasid võimalust ja reformisid oma majandust.

Merkel tsiteeris Kreeka ja kreeditoride 20. veebruari kokkulepet, milles Kreeka kohustus seni tegemata reforme jätkama. "Kreeka suhtes on viie aasta jooksul ilmutatud väga suurt solidaarsust. Aga põhimõte on jõus, et abi vastu soovitakse reforme," ütles Saksamaa kantsler.

Rootsi ärilehe Dagens Industri juhtkirjas öeldakse, et sakslased on viis aastat olnud lojaalsed kantsler Merkelile, kes lubanud Euroopa koos hoida. Aga nüüd hakkab sakslaste mõõt täis sama. Saksamaa on andnud Kreekale 87 miljardi euro eest tagatisi, kuid Kreekas on ametlik pensioniiga endiselt 56 aastat.

Kreeka keskpank hoiatas, et kui neljapäeval euroala rahandusministrite kohtumisel kokkulepet ei tule, siis peab Kreeka ilmselt lahkuma rahaliidust ja Euroopa Liidust. Sellisel juhul ennustab keskpank kreeklastele raskeid aegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles