Eesti Ühistupanga asutajaid oli 153

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mae Hansen
Mae Hansen Foto: Erakogu.

Täna, 18. juunil asutati 119 eraisiku ja 34 juriidilise isiku poolt Eesti Ühistupank. Juhatuse liikmeteks said Ülle Mathiesen, Roul Tutt ja Katrin Orav ning nõukogu esimeheks Mae Hansen.

Panga asutajate seas olid lisaks Tallinna linnale ka mitmed tuntud ettevõtted nagu Mainor, E-Piim Tootmine, Silikaat Grupp, Saidafarm, Fund Ehitus. U.S. Invest ja Seven Oil.

Asutajaliikmed kinnitasid kooolekul panga põhikirja ning valisid nõukogu ja juhatuse liikmed. Eesti Ühistupanga nõukogu liikmeteks said lisaks Mae Hansenile ka Taavi Aas, Jüri Mõis, Kalev Kreegipuu, Ain Hanschmidt, Jaanus Murakas, Hardi Kampus ja Ahti Kallaste. 

Mae Hanseni sõnul vajab Eesti pangandusturg muutust ja uusi tulijaid ning selgitas, et Eesti majanduse jaoks on oluline riske hajutada. “Kujutage ette, mis ootab ees Eesti majandust kui järgmine finantskriis toimub Põhjamaades? Ükski majandusmudel ei ole kriisist kaitstud ning ka Põhjamaade kriis tuleb varem või hiljem. Me peame seda endale teadvustama ja riske varakult hajutama. Kohalikul kapitalil baseeruv Eesti Ühistupank on ses osas üks selge samm,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles