Palmér: Airbaltic kahjustab nii ennast kui ka Estonian Airi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér
Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér Foto: Jaanus Lensment

Estonian Airiga konkureerivate lendude alustamine mõjub turu väiksuse tõttu halvasti nii Airbalticule endale kui ka Estonian Airile, tõdes Estonian Airi juht Jan Olof Palmér.

„Mulle jääb Airbalticu agressiivne käitumine, et nad alustasid sellist võistlust, arusaamatuks olukorras, kus Airbaltic kuulub Läti riigile ja Estonian Air kuulub Eesti riigile,“ ütles Palmér.  „Airbaltic võttis hiljuti ette kolm Estonian Airi suvist lennusuunda, kuid pean tunnistama, et me oleme olnud neist palju edukamad.“

Läti majandusministri ettepanekul, et Eesti riik võiks osaleda Airbalticus, pole Palméri sõnul jumet. „Estonian Airi ei maksa enne Euroopa konkurentsiameti otsust maha kanda,“ lausus Palmér. „Mina isiklikult pean riigile palju paremaks lahenduseks Estonian Airi müümist erafirmale Infortar, kui osalemist teises riigile kuuluvas lennufirmas, mis vaevleb just riigi omanduses olemisest tulenevate probleemidega.“

Airbaltic lubas eile, et avab Tallinnast 11 lennuliini, need aga kattuvad Estonian Airi marsruutidega.

Jan Olof Palmér vahetas 2012. aasta lõpus Estonian Airi juhi kohal välja Tero Taskila, kelle juhtimisel saavutas Estonian Air oma ajaloo suurima kahjumi. Varem on Palmér juhtinud lennufirmasid Cimber Sterling (Taani) ja Skyways (Rootsi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles