Apteekide omatooted koguvad populaarsust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apotheka logo
Apotheka logo Foto: Toomas Huik.

Esialgu pakuvad apteegid omatoodetest toidulisandeid, vitamiine, kreeme ja muud taolist, kuid pikemas perspektiivis on turule oodata ilmselt ka ravimeid.

Ravimite hulgimüüja AS Magnum juhatuse esimees Leon Jankelevitsh rääkis Postimees.ee´le, et nemad pakuvad omatoodete väljatöötamise teenust praegu Apotheka ja Farmacia kaubamärke kandvatele apteekidele Eestis ning A Aptiekas kaubamärki kandvale apteegiketile Lätis.

Tema kinnitusel on mitmed teisedki apteegid Eestis aeg-ajalt soovinud Apotheka märki kandvaid tooteid osta ning neid ka saanud.

Apteekide Koostöö AS juhataja Marika Pensa sõnul on nad tänaseks müügile toonud 22 erinevat Apotheka omatoodet, mille hulgas on nii toidulisandeid, vitamiine kui ka teisi apteegikaupu.

Tooteid lisandub tema kinnitusel igal nädalal ning selle aasta lõpuks loodab Apotheka omatoodete arvu vähemalt kahekordistada, kuna turunduskulude puudumine võimaldab pakkuda sama kvaliteediga tootele soodsamat hinda.

Teiste firmade tooteid Pensa sõnul omatoodetega ei asendata, vaid lihtsalt laiendatakse sortimenti, mis annab kliendile suuremad valikuvõimalused. Omatoodete lisamine kasvatab tema sõnul enamasti kogu tootegrupi müüki, nagu juhtus näiteks liigeseprobleemidele leevendust pakkuva glükosamiini või kalaõlipreparaatide puhul.

«Ravimite osas protsess käib, aga hetkel veel ükski ravim registreerimisele antud ei ole,» lisas Pensa.

Ravimiameti ravimite osakonna juhataja asetäitja Margit Plakso sõnul ei ole Eestis praegu private label toodete hulgas ühtegi ravimit, kuid kuna kõikidele ravimitele kehtivad ühesugused nõuded ning need ei sõltu pakendi kujust või märgistusest, võib ka apteekide omatooteid nende jõudmisel lettidele pidada efektiivseteks, ohututeks ning kvaliteetseteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles