IKT sektor langes esimeses kvartalis 5,9 miljoniga kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister külastas Eesti e-riigi arengut suunavaid asutusi ja kohtus IKT-ettevõtete liidu esindajatega.
Peaminister külastas Eesti e-riigi arengut suunavaid asutusi ja kohtus IKT-ettevõtete liidu esindajatega. Foto: Raigo Pajula

Statistikaameti andmetel langes info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektor tänavu esimeses kvartalis 5,9 miljoni euroga kahjumisse.

Mullu samas kvartalis oli sektori kasum 52,3 miljonit eurot ja neljandas kvartalis 38,8 miljonit eurot.

«Esimese kvartali kogukahjumit mõjutas enim sideseadmete tootmise tegevusala,» ütles statistikaameti kommunikatsioonispetsialist Egle Madiste BNS-ile.

IKT sektori ettevõtete müügitulu oli esimeses kvartalis kokku 928,2 miljonit eurot, mida on 5,8 protsenti enam kui 2014. aasta esimeses kvartalis ja 3,7 protsenti vähem kui neljandas kvartalis.

Esimeses kvartalis tegutses sektoris 2909 ettevõtet, mida on 213 ettevõtte võrra vähem kui mullu esimeses kvartalis ja 81 võrra rohkem kui neljandas kvartalis.

Sektori ettevõtetes töötas esimeses kvartalis 20 928 inimest, mullu esimeses kvartalis oli neid 19 890 ja neljandas kvartalis 21 356. Sektori tööjõukulud on aastaga kasvanud 7,4 protsenti 121 miljoni euroni ja kvartaliga 0,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles