Täna asutatakse Eesti Ühistupank

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ܜhistupanga juht Ülle Mathiesen.
ܜhistupanga juht Ülle Mathiesen. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Täna asutatakse Tallinna linna initsiatiivil Eesti Ühistupank. Tegu on esimese ühistulisel alusel tegutseva panga asutamisega pärast Eesti taasiseseisvumist.

Eesti Ühistupanga asutajaliikmed allkirjastavad täna panga asutamislepingu, samuti valitakse uuele pangale nõukogu ja juhatus.

Ühistupanga asutamise sihtasutuse juhatuse liikme Roul Tutti sõnul on Eesti majandusel vaja uut hoogu. «Me oleme Eestis viimastel aastatel oma edu imetlema jäänud ning hoogu majanduses ja ettevõtlikkust ühiskonnas on järjest vähem. Täna loodav Eesti Ühistupank soovib olla üks selle hoo andjatest,» sõnas Tutt.

«Eesti Ühistupank soovib kasvada suure liikmeskonnaga tugevaks krediidiasutuseks, mis aitab edendada ja kasvatada kohalikku ettevõtlust nii linnades kui ka maapiirkondades. Me soovime olla oma liikmetel heaks koostööpartneriks nii headel kui ka majanduslikult raskematel aegadel,” kommenteeris Tutt.

Juunikuus ütles Tallinna linnavolikogu reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets, et ühistupank on Tallinna maksumaksjate raha raiskamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles