Wal-Martil on maksuparadiisidesse peidetud 76 miljardit dollarit

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walmarti kauplus USAs.
Walmarti kauplus USAs. Foto: Reuters

USA jaekaubanduskontsern Wal-Mart Stores Inc. omab maailma eri paigus asuvates maksuparadiisides enam kui 76 miljardi dollari suuruseid avalikustamata varasid, kirjutab BloombergBusiness.  

United Food & Commercial Workers International Union’i uuringust selgub, et Wal-Mart’il on vähemalt 78 tütarfirmat, kellest pole USA Väärtpaberi- ja Valuutakomisjoni (SEC) teavitatud. See on aidanud kontsernil viimase 6 aasta jooksul tulumaksu arvelt kokku hoida enam kui 3,5 miljardit dollarit.

Wal-Mart’i kõneisik Randy Hargrove tõi sellise käitumise põhjusena välja teiste riikide madalad maksumäärad ning väitis, et SEC-i juhtimine on tütarfirmadest mitteteavitamise tendentsi soodustav. Hargrove sõnul on uuring eksitav ning kontsern järgib ja rakendab nii USA maksuameti ja  SEC-i  reegleid kui ka riikide maksuseaduseid.  

90 protsenti Wal-Mart’i meretagustest varadest asuvad Euroopa suurimates maksuparadiisides - Luksemburgis ja Hollandis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles