Saudi prints jõudis Forbesiga enda väärtuse osas kokkuleppele

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi prints on enda sõnul väärt miljardeid dollareid rohkem kui Forbes kirjutas.
Saudi prints on enda sõnul väärt miljardeid dollareid rohkem kui Forbes kirjutas. Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP

Saudi-Araabia miljardärist prints Alwaleed bin Talal jõudis Forbesiga kokkuleppele kohtuasjas, millega süüdistas ajakirja laimus. Printsi sõnul on tema väärtus miljardeid dollareid suurem, kui ajakirja avaldatud miljardäride nimekirjas.

Alwaleedi esindaja teatas teisipäeval, et mõlemad osapooled on 2013. aastal alustatud laimusüüdistuse kohtuasjas kokkuleppele jõudnud, kirjutab Business Insider.

Ajakiri Forbes hindas tollal printsi väärtust 20 miljardi dollarini. Alwaleedi sõnul alahindas Forbes tema investeerimisfirma Kingdom Holdingi väärtust, andes mõista, et firma finantsaruandlus pole läbipaistev.

Praegu hindab Forbesi kodulehekülg Alwaleedi väärtust 22,6 miljardi dollarini, mis teeb temast rikkuselt 34. inimese maailmas. Ajakirja sõnul põhineb hinnang Forbesi enda arvutustel Kingdom Holdingi varade kohta, mitte ettevõtte aktsiate turuhinnal, sest ainult viis protsenti firma aktsiatest on avalikult Saudi aktsiaturul.

Alwaleedi ettevõttele kuuluvad Twitteri, Citigroupi, Euro Disney, eBay, Apple’i, Motorola ja paljude teiste ettevõtete aktsiad luksushotellist põllumajanduseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles