Suhtekorraldusbüroo Rull&Rumm lõpetas aktiivse tegevuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: Tairo Lutter

Juuni algusest lõpetas suhtekorraldusbüroo Rull&Rumm PR-teenuste pakkumise, sest ettevõtte omanik Ivo Rull asus tööle ETK kommunikatsioonijuhina.

«Ettevõte lõpetas juuni algusest põhitegevuse, kuna asusin tööle ETK grupi kommunikatsioonijuhina,» ütles Rull BNSile. Edaspidi saab ettevõtte kaudu osta veel Rulli raamatut, samuti on kättesaadav veebileht.

Suhtekorraldusbüroo Rull&Rumm asutasid Ivo Rull ja praegune Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm 1997. aastal. Rumm ei ole tegelikkuses ettevõttes töötanud ega ka selle omanikeringi kuulunud.

Ettevõte on esindanud tegevusaja jooksul mitmesuguseid projekte, teiste seas Vaata Maailma sihtasutuse interneti algõppe projekti, sotsiaalministeeriumi Equal programmi ja Eesti Olümpiakomitee spordijuhtide meediakoolituse sarja.

Ettevõte korraldas ja nõustas Copterline Estonia OÜ suhtlemist meedia ja avalikkusega pärast 2005. aasta augustis juhtunud kopteriõnnetust.

Rull&Rumm on esindanud ka erakonda Eestimaa Rohelised, mida Rull teravalt kritiseerima asus; seetõttu leping katkes. Ettevõte nõudis erakonnalt seejärel 225 157 krooni suuruse võla väljamaksmist, asi lahendati kompromissiga.

Samuti pakkus ettevõte suhtekorraldusteenust Vabadussõja võidusamba sihtasutusele 2008. aastal. Seda kritiseeris teiste seas toonane riigikogulane Taavi Rõivas, kelle hinnangul oli segane ettevõttele teenuse eest makstud summa ning samuti nende palkamine.

«Olgugi, et Ivo Rull on nimekas suhtekorraldaja, meenutab tema saladuslik palkamine kangesti viisi, kuidas Tallinna propagandaaparaati satuvad «juhuslikult» tööle vaid Allan Alakülad,» kirjutas Rõivas toona ja märkis, et Ivo Rull on töötanud erakonna Isamaa peasekretärina, toonane kaitseminister Jaak Aaviksoo oli aga IRLi liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles