Nordea müüb maksete vastuvõtu 230 miljoniga Netsile

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nets võtab üle Nordea makseterminalide äri.
Nets võtab üle Nordea makseterminalide äri. Foto: nets.eu

Nordea müüb internetimaksete ja makseterminalide äri Taani firmale Nets 230 miljoni euro eest, teatas pank börsile.

Panga teatel on ta sõlminud Taani ettevõttega Nets A/S kokkuleppe kaupmeestele pakutavate teenuste üksuse NMA müügiks. Need teenused hõlmavad internetikauplustes pakutavat makseteenust ja kauplustes olevate makseterminalide kaudu kaardimaksete vastuvõtmist.

«Kaupmeestele pakutavate teenuste müügiga ja partnerlusega Netsiga kindlustame, et meie äriklientidele pakutakse edaspidigi konkurentsivõimeliste hindadega maksete vastuvõtmise teenust,» ütles pressiteate kohaselt Lennart Jacobsen, Nordea jaepanganduse juht.

«Muutuv regulatsioon ja kiire tehnoloogiline areng sektoris nõuavad teenusepakkujatelt suuremahulisi investeeringuid. Netsil on suurte mahtude tõttu piisavalt tehnoloogilist oskusteavet ja võimalused teha vajalikud investeeringud kaupmeestele teenuste pakkumiseks ka edaspidi,» lisas ta.

Tehingu maht on 230 miljonit eurot, see põhineb ettevõtte väärtusele antud hinnangul, teatas pank. Nordea saab tehingust makse maha arvates kasumit 175 miljonit eurot.

Tehingu jõustumine eeldab asjakohaste ametiasutuste nõusolekut ja see on planeeritud aasta viimasesse kvartalisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles