HTC näitas Asusele ust

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asuse nutitelefonid pole lääne turul minev kaup
Asuse nutitelefonid pole lääne turul minev kaup Foto: PICHI CHUANG/REUTERS

Viimastel aastatel raskuses olnud telefonitootja HTC lükkas täna tagasi igasugused kuulujutud, nagu oleks kokku lepitud ettevõtte liikumine Taivani ettevõtte Asus rüppe.

HTC tänase avalduse aluseks sai nimelt asjaolu, et Asuse juht Jonney Shih kutsus reedel kokku aktsionäride koosoleku, kus ei lükanud selgesõnaliselt ümber ettepanekut omandada HTC. Asus selgitas küll hiljem, et ametlikku pakkumist ostuks pole esitatud, kuid sellest kõigest piisas HTC tänase avalduse sünniks.

«Eitame selgelt seda uudist. Me pole Asusteckiga ühenduses olnud ja ei kaalu omandamist. HTC jätkab rahvusvahelise brändina kujundama oma maailmaklassi innovaatilisi nutiseadmeid,» seisab HTC tänases teates.

Väljaande TechCrunch hinnangul on HTC pidanud viimastel aastatel pidanud tulude ja kasumi languse tõttu oma koha eest turul tublisti heitlema, kuigi tema toodetud Androidi telefone loetakse vaata et parimaiks. Samas võib Asus ettevõtte ostmisest tõesti huvitatud olla, kuna pole suutnud saavutada oma nutitelefonidega Lääne turul mingisugust edu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles