Iraan ametnikud saavad nutitelefoni keelu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefon.
Telefon. Foto: Mihkel Maripuu

Spionaažihirmus Iraan keelab tundlikule infole ligipääsu omavatel ametnikel nutitelefonide kasutamise.

«Sellised telefonid pole turvalised, kuna nende abil sisestatud andmed varundatakse, neid ei saa enam eemaldada ja on ligipääsetavad,» selgitas Iraani tsiviilkaitse juht brigaadikindral Gholamreza Jalali uudisteagentuurile ISNA.

Jalali sõnul näeb hetkel veel lõplikku kinnitust ootav uus kord ette, et tundliku infoga kokkupuutuvad ametnikud peavad tööasjade ajamiseks selliseid telefone mitte kasutama. Eraelus võivad nad nutitelefone samas jätkuvalt edasi omada.

Uudis uute piirangute kohta sündis pärast seda, kui Iraani ja maailma suurriikide vahelised tuumakõnelused sattusid pealtkuulamisskandaali. Nimelt avastasid mitme riigi ametnikud pealtkuulamisseadmed kõneluste asukohaks olnud hotellides. Kõneluste tähtaeg on 30. juuni.

Iraan on küberrünnakute suhtes väga tundlik, kuna tema tuumaprogrammi tabas aastal 2010 küberviirus Stuxnet, mis laastas põhjalikult Natanzi tuumarajatise tegevust. Iraan on kõigis sellistes rünnakutes kahtlustanud Iisraeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles