Suurbritannia kehtestab vangidele 40-tunnise töönädala

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia vangide jõudeelu lõppeb.
Suurbritannia vangide jõudeelu lõppeb. Foto: SCANPIX

Suurbritannia justiitsministeerium kavatseb kehtestada vangidele 40-tunnise töönädala ja suunata osa nende palgast ohvritele hüvitiseks.


Kava kohaselt hakkavad vange palkama eraettevõtted töödele nagu prügi sorteerimine ja andmesisestus, vahendas The Wall Street Journal.

Kavaga kursisolev isik ütles, et vangid hakkavad saama miinimumpalka 5,93 naela (107 krooni) tunnis ning nende kuritegude ohvritele läheb sellest ligi viiendik. Nii koguneks hüvitist aastas üle 100 miljoni naela.

Samuti kaalub valitsus suuremõõdulise töövangla katsetamist ning arutab erasektoriga, kuidas motiveerida ettevõtteid maksma vangidele kõrgemat palka, mis tähendaks suuremaid hüvitisi ohvritele.

Praegu enamik vange Suurbritannias ei tööta. Osa töötavate vangide palgast läheb ohvritele hüvitiseks vaid juhul, kui töö toimub väljaspool vanglat. «Enamik vange elavad sunnitud, tüdinud jõudeoleku elu, kus voodist väljatulek on vabatahtlik,» vahendas The Wall Street Journal justiitsminister Ken Clarke’i kõnet.

Mais ametisse saanud Clarke on ka väljendanud kahtlust, kas vangistus on alati efektiivne meede, ning märkinud, et eelarvekärped tähendavad vajadust vangide arvu vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles