VKG kolmas Petroter-õlitehas valmib suve lõpus

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkiviõli tehas. Pilt on illustratiivne.
Põlevkiviõli tehas. Pilt on illustratiivne. Foto: vkg.ee

Viru Keemia Grupi (VKG) kolmanda Petroter -tüüpi õlitehase käivitamine on KG tehnikadirektori Meelis Eldermanni sõnul kavandatud augusti lõppu või septembri algusesse, kirjutab Põhjarannik.

Vaatamata sellele, et VKG on sattunud madala nafta hinna tõttu keerulisse majanduslikku olukorda ja sulgeda on tulnud ka kaks vanemat õlivabrikut, poleks olnud mõistlik mullu alustatud 80 miljonit eurot maksva tehase ehitamine pooleli jätta. VKG vajab tehast hädasti, et kasutada ära oma Ojamaa tehase peenpõlevkivi, mis on praegu ladestatud  ettevõtte territooriumile suurtesse mägedesse ja ootab kolmanda Petroteri retorti kuumutamisele minekut.

Kolmas Petroter rajatakse valdavas osas laenurahaga.  «Oleme väga ebamugavas situatsioonis. Laenu võimendus on praeguse turu seisu juures väga suur. Piirid on väga lähedal ja me käime täpselt mööda nööri,» ütles VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles