Asmann: Eesti Raudtee ussipesasse on raske juhti leida

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann Foto: Peeter Langovits

Täna ootamatult ametist lahkunud Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann põhjendas raskusi endale mantlipärija leidmisel ettevõttes valitseva halva sisekliimaga.

„Andsin lahkumisavalduse juba märtsis koos lubadusega, et töötan kuni uue juhi leidmiseni,“ ütles Asmann Postimehele. „Kuid samas leppisime ka kokku, et uus juht leitakse mingisuguse mõistliku aja jooksul vähemalt 11.-12. juuniks.“

Lahkunud raudteejuht kinnitas, et ta ei tea nõukogu arutelude sisu ja kaalutlusi, miks pole ennast pakkunud kandidaatide seast õiget inimest leidnud. Nõukogu seisab dilemma ees, et kui võtavad inimese, kes on raudtee süsteemis piisavalt sügaval sees ja tunneb kõiki üksikasju, siis pole ta piisavalt erapooletu. Päris erapooletu juht pole Asmanni nägemuses paratamatult raudeesüsteemi inimene.

„Ükskõik, kes Eesti Raudtee etteotsa asub, kerge tal olema ei saa,“ selgitas Asmann. „Seda iseloomustab asjaolu, et samas ajalehenumbris, kus avaldati juhi otsimiskuulutus, ilmus ka artikkel, mis kirjeldas raudteed kui ussipesa.“

Lahkunud tippjuhil ei ole tema sõnul praegu ühtegi konkreetset kava oma edaspidise karjääri suhtes ja ta kavatseb esialgu puhata.

Eesti Raudtee nõukogu otsustas tänavu 30. märtsil rahuldada juhatuse esimehe Ahti Asmanni avalduse tema tagasi kutsumiseks juhatuse esimehe ametikohalt pärast seda, kui nõukogu on konkursi tulemusel valinud uue juhatuse esimehe.

Juhatuse esimehe ametikoha täitmiseks kuulutati välja konkurss läbiviimise tähtajaga 1. juuni.

Asmanni lahkumine tõusis päevakorda, kui Eesti Raudtee juhtimises tekkinud vastuolude klaarimisel ilmnes, et ta on andnud firma kütusekaardi oma abikaasa kasutusse ning pidi seetõttu ettevõttele  tagasi maksma 5000 eurot.

Nõukogu esimehe Raivo Vare rõhutas pärast Asmannilt lahkumisavalduse saamist, et tähtis on raudtee järjepidevuse tagamiseks tööd jätkata. «Ahti Asmann on keerulises, raudtee tegevuse ümberkorraldamist eeldavas olukorras teinud head tööd ning uue juhi leidmine võtab veel aega,» ütles Vare märtsis.

Seoses Eesti Raudtee nõukogu otsusega rahuldada juhatuse esimees Ahti Asmanni ettepanek, fikseerida Asmanni töölt lahkumise kuupäevana 12. juuni 2015, täidab tänasest kuni uue juhi leidmiseni juhatuse esimehe kohuseid senine finantsdirektor Toomas Virro, teatas Eesti Raudtee täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles