IMFi meeskond lahkus Brüsselist, sest läbirääkimised Kreekaga ei edenenud

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka kommunistliku kallakuga ametiühingu PAME töötajad protestivad IMFi ja Euroopa liidu kasinusleppe vastu.
Kreeka kommunistliku kallakuga ametiühingu PAME töötajad protestivad IMFi ja Euroopa liidu kasinusleppe vastu. Foto: SCANPIX

Rahvusvahaline valuutafond (IMF) teatas, et tema läbirääkimiste meeskond Kreekaga lahkus Brüsselist, sest mingit progressi riigi maksejõuetuse ärahoidmiseks ei toimunud, teatab Bloomberg.

«Pall on nüüd suuremalt jaolt Kreeka käes,» ütles IMFi pressiesindaja Gerry Rice täna Washingtonis toimunud briifingul. «Meie vahel on väga suured erinevused suuremal osal punktidest. Erinevuste vähenemiseks viimasel ajal mingit progressi ei toimunud,» lisas ta.

IMFi otsus läbirääkijad ära kutsuda toimus ajal kui võlausaldajad on teravalt kritiseerinud Kreeka valitsust selle eest, et nad on keeldunud vastu tulla kreeditoride nõudmisele ning riskides sellega muutuda maksejõuetuks ning lõpptulemusena eurotsoonist lahkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles