Välisturistide arv jätkab vähenemist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Toompeal
Turistid Toompeal Foto: Liis Treimann

Aprillis vähenes Eesti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistide arv mulluse sama kuuga võrreldes viis protsenti. Kokkuvõttes jäi turistide arv statistikaameti andmeil siseturismi suurenemise tõttu samaks.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas aprillis statistikaameti teatel 209 400 turisti, neist 132 700 välisturistid.

68 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist. Neist riikidest kokku peatus majutusettevõtetes kaheksa protsenti vähem turiste kui mullu.

Läti turistide arv suurenes seitse protsenti, kuid Venemaalt saabus 38 protsenti ja Soomest kolm protsenti vähem turiste kui 2014. aasta aprillis. Eesti turismi teistest peamistest partnerriikidest kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes Leedu (üheksa protsenti), Saksamaa (kuus protsenti) ja Suurbritannia (16 protsenti) turistide arv.

Aasia riikidest saabus turiste 2014. aasta aprilliga võrreldes 41 protsenti rohkem.

Välisturistide arv on tänavu vähenenud kõigil kuudel võrreldes mullusega.

37 protsenti majutusettevõtete klientidest aprillis olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 76 700, mida oli kümme protsenti rohkem kui mullu aprillis.

59 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 28 protsenti tööreisil. Kolmandik siseturistidest peatus Harju maakonna, 14 protsenti Pärnu maakonna ja 12 protsenti Tartu maakonna majutusettevõtetes. Nende maakondade majutusettevõtetes peatus ka rohkem siseturiste kui eelmise aasta aprillis.

Aprillis pakkus külastajatele teenust 918 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 400 tuba ja 40 700 voodikohta. Täidetud oli 41 protsenti tubadest ja 32 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning oli 2014. aasta aprilliga võrreldes euro võrra kallim. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis 38 eurot. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 29 eurot ja Tartu maakonnas 32 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles