Kriisist toibuvad firmad plaanivad luua sadu uusi töökohti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussifirma Sebe palkab juurde 130 bussijuhti, kes alustavad tööd uuel aastal.
Bussifirma Sebe palkab juurde 130 bussijuhti, kes alustavad tööd uuel aastal. Foto: Priit Simson

Mitmed tööandjad on tänu majandusolukorra paranemisele juba tänavu valmis looma kümneid ning isegi sadu uusi töökohti.  Nii tahab IT-firma Complus Consulting Eestis palgata 700 töötajat.

Eesti töötukassa avalike suhete juhi Erko Vanatalu sõnul kavandavad erinevad ettevõtted suuremaid värbamiskampaaniaid ning sobivate töötajate leidmiseks on nad pöördunud ka töötukassa poole.

Nii teadis ta, et bussifirma Sebe otsib endale 130 uut bussijuhti, IT-ettevõte Complus Consulting kavandab aga veel mitmeid kordi suuremat värbamiskampaaniat.

Edukas konkurss

Complus Consultingu kommunikatsioonispetsialisti Annika Visnapi kinnitusel kavatses ettevõte uute töötajate otsinguid esialgse plaani kohaselt alustada juba augustis.

Kuna tegu on aga suure ettevõtmisega, oli firma sunnitud oma plaane veidi edasi lükkama.

«Loodame töökohtade loomiseni jõuda lähitulevikus,» sõnas Visnap. Samas kinnitas ta, et Eestis on kavas leida ühtekokku ligi 700 töötajat. Tänavu on ettevõte siin juba loonud 41 uut töökohta.

Complus Consulting on rahvusvaheline IT-ettevõte, mille peakontor asub Tallinnas. Firma tegeleb andmehalduse, andmeturbe ning IT õiguse alase konsultatsiooni ja tarkvaraarendusega.

Ettevõte on varem teatanud, et otsima hakatakse inimesi administraatori, logistiku, hooldustehniku ja personalitöötaja ametikohale. Samuti IT-valdkonnaga seotud töökohtadele nagu klienditoespetsialist, infoturbespetsialist, süsteemiadministraator jne.

Töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu nentis, et kuna tegemist on suure projektiga, on töötukassa Complus Consultingu esindajatega regulaarselt kohtunud. «Töötukassa teenustest oleme pakkunud töövahendust ja oleme valmis pakkuma palgatoetuse teenust,» lisas ta.

Samas on Sarapuu sõnul teisigi tööandjaid, kes otsivad kümnete kaupa uusi töötajaid. «Suurematest projektidest võib tuua näite eelmisest nädalast, kus üks ettevõte otsib 50 veoautojuhti,» nentis ta. «Päris mitmed ettevõtted on otsinud 10–20 inimest, kes on rakendunud tööle palgatoetusega.»

Suur uute töötajate otsimise kampaania on käimas ka bussifirmal Sebe. Ettevõtte juhatuse esimees Kuldar Väärsi selgitas, et Tartusse otsitakse 130 uut bussijuhti. Konkursile laekus tema sõnul üle 400 sooviavalduse ning nende seast õnnestus leida 250 inimest, kes vastavad bussifirma tingimustele.

«Tartus on konkurss üllatavalt hea olnud. 120–130 inimest suudame me selle tulemusena küll leida,» märkis Väärsi.

Sel aastal on oma töötajate arvu oluliselt suurendanud ka autotootjaid juhtmetega varustav PKC Eesti. Ettevõtte juhatuse esimees Jani Kiljala märkis, et kui aasta alguses andis ettevõte Eestis tööd umbes 860 inimesele, siis praeguseks on töötajate arv kerkinud juba 1100 inimeseni.

Pakkumiste arv kasvab

Kiljala sõnul väga suuri raskusi uute inimeste leidmisega pole esinenud. «Seni oleme hakkama saanud. Tavatöölisi koolitame ise,» sõnas Kiljala.

Erko Vanatalu nentis, et kuigi töötus on Eestis kõrge ja tööpuudus väheneb visalt, on olukord tööturul tänavu siiski parem kui eelmisel aastal.

«Selle aasta augusti lõpuks oli tööpakkumisi Eestis kaks korda enam kui eelmise aasta peale kokku,» märkis Vanatalu. Tema sõnul oli augusti lõpuks Eestis kokku pakkuda 24 000 töökohta, kogu eelmise aasta peale oli uusi töökohti pakkuda vaid 12 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles