Keila kaablitehas laiendas tootmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila kaablitehas.
Keila kaablitehas. Foto: draka.ee

Kaablitootja AS Draka Keila Cables sai valmis tehase laienduse, mille käigus kontserni emavõte tõi Eestisse vaskkaablite tootmiseks vajalikud tootmisseadmed; ettevõte investeeris laiendusse 1,4 miljonit eurot.

Investeeringu eesmärk on kasvatada ettevõtte konkurentsivõimet ehitusturule mõeldud toodete osas. Investeeringu tulemusena kasvab tehase tootmismaht 20 protsenti, teatas ettevõte. Ettevõttele lisas viis tootmisliini, neid on Draka Keila Cablesil nüüd kokku 20.

«Tehase laiendusega avanevad oluliselt ekspordivõimalused, tootmisse lisanduvad mitmed uued tooted ja firmasse uued töökohad,» ütles AS Draka Keila Cables juhataja Tarvo Leppik.

Draka Keila Cables asutati 1992. aasta detsembris. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 57 miljonit eurot, sellest 77 protsenti ehk 44 miljonit eurot tõi eksport.

Draka Keila tootmisüksuse omanik on maailma suurim kaablikontsern Prysmian Group, mille eelmise aasta käive oli 7 miljardit eurot. Prysmianil on 89 tootmisüksust 50 riigis, nii Euroopas, Aasias kui Ameerikas. Kontserni peakontor asub Milanos ja ettevõte on noteeritud Milano börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles