Suurbritannia maksuamet nõuab töötajate palku enne väljamaksmist endale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkaardid endiste ja praeguste Briti parlamendisaadikutega
Postkaardid endiste ja praeguste Briti parlamendisaadikutega Foto: SCANPIX

Suurbritannias koostatakse kava, mille jõustumisel makstakse palgad kõigepealt maksu- ja tolliametile, mis alles peale maksude mahaarvamisi kannaks need töötajate arvetele.

Maksu- ja tolliamet rõhutas vajadust saada jooksvalt informatsiooni töötajate sissetulekute kohta, see võimaldaks asutusel jälgida, et maksud saaksid õigesti tasutud, vahendab cnbc.com.

Kavandatav süsteem annaks asutusele hea ülevaate, kui palju riigis tulu teenitakse, kuid selle haldamine on keeruline ja plaani rakendamisega kaasneksid tõsised ohud.  

Kui maksuametil on otsene ligipääs inimeste pangaarvetele ning kui midagi läbeb valesti, muudab see inimesed väga haavatavaks, on raamatupidamisettevõtte Baker Tilly maksuspetsialist George Bull mures.

Eksimustõenäosus on suur, kuna amet on minevikus teinud tohutuid vigu keeruliste arvutisüsteemide käsitlemisel ning andmete töölemisel. Kui kusagil läheb midagi valesti ja maksuraha võetakse liiga palju, siis selle tagastamine võib võtta nädalaid või koguni kuid.

Suurbritannia maksumaksjate liit on nõus sellega, et maksude maksmist tuleb lihtsustada, kuid tõi välja, et idee teostamine nõuab uusi panuseid infrastruktuuri ja arvutisüsteemide rajamisse ajal, mil valitsus püüab kulutusi vähendada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles