Maksuamet on valmis firmaautode käibemaksusüsteemi muutma

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm
Marek Helm Foto: Jaanus Lensment

Mullu detsembris kehtima hakanud uus firmaautode käibemaksu arvestamise süsteem ei ole andnud soovitud tulemusi ning maksuamet paneb ette vähendada erisoodustusmaksu määra ja kaotada sõidupäevikute täitmise kohustus.

Maksuameti juhi Marek Helmi sõnul peaks langetama erisoodustusmaksu määra, kuna praegune maksumäär sunnib ettevõtjaid sõidupäevikuid pidama, sest täies ulatuses erisoodustuse tasumine pole praeguse määra juures neile vastuvõetav, kirjutab Äripäev.

«See (sõidupäeviku täitmine – toim) on aastal 2015 ebamugav ja suunab ettevõtjaid teele, kuhu nad minna ei tahaks. Ettevõtjad tulevad mu juurde ja ütlevad, et Marek, saad ju aru, et kirjutame sinna midagi, et oleks tehtud, ning meie omakorda saame aru, et kui sinu inimesed tulevad kontrollima, on väga raske tagantjärele tuvastada, kuhu täpselt mingil kellaajal sõideti,» kirjeldas Helm viimastel kuudel olnud kohtumisi ettevõtjatega.

Nii sõidupäevikute pidamine kui ka kontrollimine kulutavad mõlema osapoole aega, kuid ei anna Helmi sõnul soovitud tulemust.

Loe pikemalt Äripäevast.

Detsembris jõustus käibemaksuseaduse muudatus, millega on ettevõttele ostetud sõiduauto arvestuslikult 50 protsendi ulatuses segakasutuses ning sisendkäibemaksu on samuti võimalik maha arvestada vaid 50 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles