Nord Stream maksis Eesti kaluritele hüvitist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasijuhtme ehitusel vajaminevad torud Rootsis Karlskrona sadamas.
Nord Streami gaasijuhtme ehitusel vajaminevad torud Rootsis Karlskrona sadamas. Foto: SCANPIX

Nord Stream teatas, et leppis kokku hüvitiste maksmises ja leevendusmeetmetes neile Eesti kalameestele, kelle alused traalivad ettevõtte poolt rajatava gaasijuhtme läheduses Läänemeres.

Nord Stream on sõlminud kokkulepped Läänemeremaade Kalurite ametiühingutega nagu ka kaluritega, kes ei ole ametiühingute liikmed.

Eelmisel aastal sõlmiti lepingud viies riigis, kelle vetest torujuhe läbi läheb: Venemaa, Soome, Rootsi, Taani ja Saksamaa, sellel aastal kirjutati lepingud alla ja maksti kompensatsiooni kaluritele Eestist, Lätist ja Leedust.

Teate kohaselt maksti hüvitised ühekordsete summadena, võttes aluseks laevade püügistruktuuri ja raporteeritud püügid. Nord Streami Balti regiooni nõustaja Romans Baumanis ei olnud nõus ütlema, kui suur oli summa, mis kalurite vahel ära jagati, põhjendades, et tegemist on konfidentsiaalsete andmetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles