Kreeka valitsuse uus reformikava veel nõudmisi ei täida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Kreeka valitsus uuendab eelmisel nädalal esitatud reformikava, et saada kätte 7,2 miljardi eurone abipaketi väljamakse.

Ateena keskendub fiskaalsetele meetmetele, et jõuda lähemale laenuandjate poolt seatud eesmärkidele. Ent koalitsioon siiski keeldub aktsepteerimast käibemaksumäära. Kreekal on kolm käibemaksumäära – 6, 11 ja 23 protsenti, ent laenuandjad sooviksid näha kahte – 11 ja 23 protsenti, vahendas Kathimerini.

Kreeka on pisut kergitanud ka eelarveülejäägi eesmärke. Laenuandjad soovivad näha üheprotsendist ülejääki tänavu ning kaheprotsendist tuleval aastal, ent kreeklased tõenäoliselt ei paku seda.

Ning kui Kreeka on valmis muutma varase pensionilemineku süsteemi, ei ole ta valmis minema pensionirefomiga nii kaugele, kui laenuandjad sooviksid. Suured käärid on soovide vahel ka tööjõuturu reforme puudutavates küsimustes.

Uuendatud ettepanekuid arutatakse Kreekas järgmise paari päeva jooksul. Kolmapäeval kohtub kreeka peaminister Alexis Tsipras Saksa liidukantsler Angela Merkeli ning Prantsuse president Francois Hollande'ga Brüsselis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles