Väikelinnade ettevõtted jäävad elektrita

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu seisab keerulisel ristteel - regionaalarengu jaoks oleks vaja toetada kohalikku ettevõtlust, kuid elektrivõrgu jaoks pole raha vallal ega riigil.
Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu seisab keerulisel ristteel - regionaalarengu jaoks oleks vaja toetada kohalikku ettevõtlust, kuid elektrivõrgu jaoks pole raha vallal ega riigil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitu Eesti maapiirkonda seisab surnud ringis, sest nad soovivad toetada kohalikku ettevõtlust, kuid selleks vajalike võimsate elektrivõrkude ehitamine käib neile üle jõu.

Suure-Jaani vald saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile pöördumise, milles kirjeldab plaani luua Suure-Jaani linna ja Kõidama küla piirile tööstusala. Oma tegevuse arendamiseks on soovi avaldanud kolm kohalikku ettevõtjat, kuid piirkonnas pole piisavalt vaba elektrivõimsust.

Võimsuse suurendamine läheks maksma aga 1,35 miljonit eurot ning tööd võtaksid aega kolm aastat, seisab pöördumises. Rahamure on tõmmanud valla plaanile pidurit ning ilmselt pole ideega võimalik edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles