Deutsche Bank nimetas ametisse uue juhi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on täiskuu Deutsche Banki kaksiktorni kohal Frankfurdis.
Pildil on täiskuu Deutsche Banki kaksiktorni kohal Frankfurdis. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Maailma suurimate pankade hulka kuuluv Deutsche Bank teatas pühapäeval, et ettevõtte uueks juhiks saab alates 2013. aastast nõukokku kuulunud britt John Cryan, kirjutab Bloomberg.

Ta asendab praegust kaasjuhti Anshu Jaini ning saab järgmise aasta mais, mil teine kaasjuht Jürgen Fitschen erru läheb, panga ainujuhiks.

Deutsche Banki aktsiad tegid uudise peale läbi viimase kahe aasta suurima, 8,2 protsendise tõusu.

Cryan on varasemalt töötanud Šveitsi panga UBS finantsjuhina, aidates 2008. aasta finantskriisist räsitud panga tööd ümber struktureerida. Panga varad vähenesid toona kahelt miljardilt Šveitsi frangilt 1,2 triljonile Šveitsi frangile ning töö kaotasid tuhanded töötajad.

Ilmselt on ümberkorraldusi oodata ka Deutsche Bankis, mille juhatus sai aktsionäridelt eelmisel kuul toimunud üldkoosolekul teravat kriitikat, kuna ei usutud nende võimekust muutunud strateegiatega varem paikapandud eesmärke saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles