Brasiilia laostunud eksmiljardär alustab uuesti nullist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia laostunud miljardär Eike Batista.
Brasiilia laostunud miljardär Eike Batista. Foto: SCANPIX

Veel mõned aastad tagasi Brasiilia rikkaimaks meheks tituleeritud, kuid nüüdseks laostunud Eike Batista väitis riigi televisioonis, et jõudis kreeditoridega oma ettevõtete 24 miljardi dollarini küündinud võlanõuete suhtes kokkuleppele ning alustab uuesti nullist, kirjutab Bloomberg.
 

Batista varanduse väärtuseks oli tipphetkel Bloombergi andmetel lausa 30 miljardit dollarit. Peale seda, kui tema kaevandus-, nafta- ja sadamaarenduse ärid üksteise järel oodatust madalamate käivete ja investorite usalduskriisi tõttu kokku kukkusid, oli ta sunnitud oma kuuest üksusest nelja puhul välja kuulutama pankroti.

Batistal käendas isiklikult ühe miljardi dollari väärtuses oma ettevõtetele võetud laene Brasiilia arengupangalt BNDES ning alates 2013. aasta lõpust on Batista pidanud järjest oma varasid müüma, et rahuldada kreeditoride võlanõudeid.

Brasiilia televisioonile antud intervjuus ei leidnud Batista aga, et oleks midagi väga valesti teinud.

«Ma investeerisin palju naftasse, kahjuks suurema osa varandusest, kuid, nagu välja tuli, seal ei olnud tootlikkust. Ma võitlesin selle eest lõpuni.»

Batista sõnul maksis ta Brasiilia arengupangale oma viimase võla tagasi.

«Eike Batista on oma võla nullinud,» ütles ettevõtja enda kohta, lisades, et kreeditorid ja pangad on võtnud endale kõik laenude tagatisteks antud varad.

«Nüüd on tal veidi raha, et uuesti alustada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles