Pariis seadis Grexiti vältimise tähtajaks juuni lõpu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa rahandusminister Michel Sapin.
Prantsusmaa rahandusminister Michel Sapin. Foto: PHILIPPE WOJAZER / REUTERS

Prantsuse rahandusminister Michel Sapin ütles eile, et pärast juuni lõppu on kokkulepe Kreeka euroalas hoidmiseks juba võimatu.

«Praegusest hetkest kuni juuni lõpuni on kokkulepe Kreeka ja tema Euroopa partnerite vahel, pärast juuni lõppu kokkulepet enam ei ole,» ütles Sapin eile õhtul antud raadiointervjuus.

Kreeka valitsus ja tema partnerid teavad väga hästi, et Grexit – Kreeka väljumine eurotsoonist – «oleks Kreeka jaoks kõige hullem katastroof,» vahendab Sapini sõnu Wall Street Journal.

Sapin lisas, et Prantsusmaa ja teiste partnerite jaoks selline asjade käik nii keerukas ei oleks. «See poleks meie jaoks finantskatastroof, sest meie oleme nüüd kaitstud,» selgitas ta.

Kreeka võlgade edasise korstnassekirjutamise Sapin välistas, kuna «kõik seda ei mõistaks.»

Ministri sõnul ei ole Kreeka võlgu finantsasutustele ega turgudele, vaid teistele euroala riikidele. «Me ei saa lasta ülejäänud Euroopal maksta Kreeka riigiteenistujatele või nende pensionäridele,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles