OPEC otsustas jätkata senises mahus naftapumpamist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapumbad tööhoos Sakhiri kõrbes Bahreinis.
Naftapumbad tööhoos Sakhiri kõrbes Bahreinis. Foto: Hasan Jamali / AP

Täna Viinis nõu pidanud naftat tootvate riikide organisatsioon OPEC otsustas veel järgmised kuus kuud mitte seada toodangumahule uusi piiranguid.

Saudi Araabia naftaministri Ali al-Naimi sõnul otsustas OPEC säilitada praeguse tootmise taseme, toetades mullu rakendatud tootmismahtude kärpimata jätmise poliitikat, vahendas Reuters.

«Te oleks üllatunud kui sõbralik see kohtumine oli,» ütles al-Naimi reporteritele.

OPECi päevatoodangu lagi oli seni seatud 30 miljonile barrelile ööpäevas, kuid praeguseks pumpab organisatsioon juba üle 31 miljoni barreli.

Reutersi teatel ei sõdinud kohtumisel üllatuslikult isegi kallima nafta omahinnaga riigid, nagu Venetsueela, toodangumahule lae seadmise poolt, ehkki varem olid nad seda teinud.

Iraan püüdis kohtumisel küll välja kaubelda endale 1 miljoni barreli suurust ööpäevakvooti – juhuks kui talt peaks naftamüügi embargo võetama – kuid OPEC seda ei teinud. Reutersile ütles üks saadikuist, et «kui see teema millalgi tekib, laheneb kõik iseenesest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles