Ameeriklased imestavad: kas Eestis saab tõesti viie minutiga tulud deklareerida?

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsioonide esitamiseks on mitu võimalust.
Tuludeklaratsioonide esitamiseks on mitu võimalust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

USA portaal PolitiFact.com, mis uurib poliitikute väidete õigsust, kontrollis, kas tõesti saab Eestis tuludeklaratsiooni esitada vaid viie minutiga.

Portaalis kirjutatakse, et hiljutisel majandusfoorumil ütles üks hiljutisi Florida kubernere Jeb Bush, et «Eestis saab täita oma tuludeklaratsiooni viie minutiga internetis». Ajakirjanik pidas seda väidet veidraks ja asus seda kontrollima.

Nad saatsid päringud Eesti ajakirjanikele, kes kõik kinnitasid, et tulude deklareerimine võtab paljudel isegi vähem kui viis minutit aega.

PolitiFact arutles ka selle üle, kas USA võiks kunagi sarnast süsteemi kasutada ja eeltäidetud deklaratsioonile üle minna. Selgus, et president Barack Obama pakkus oma 2008. aasta kampaanias välja sarnase lahenduse, kuid seda pole siiani juhtunud. Väidetavalt on selle vastu ettevõtted, kes praegu tuludeklaratsioonide ettevalmistamisega ja täitmise abistamisega tegelevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles