Valgevene keelas Eesti ja Läti kalakonservide re-ekspordi Venemaale

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalakonserv
Kalakonserv Foto: Mihkel Maripuu

Valgevene põllumajandus- ja toiduministeerium teatas täna, et keelas Eestist ja Lätist pärit kalakonservide re-ekspordi Venemaale.

Sisuliselt tähendab see seda, et Eestist ja Lätist pärit kalakonservidele panevad Valgevene veterinaarametnikud märke «Ei tohi viia Valgevenest Venemaale», edastab uudisteagentuur BelTA.

Vene Föderatsiooni fütosanitaarjärelevalveamet (Rosselhoznadzor) edastas eile veterinaar- ja toiduametile 17.-23. mail toimunud Eesti kalatöötlemisettevõtete kontrolli raporti ja otsuse, mille kohaselt keelatakse Eesti kalatoodete sissevedu Venemaale. Samasugune otsus tehti ka Läti kohta. Valgevene, Kasahstan ja Venemaa moodustasid 2010. aastal tolliliidu.

Valgevenet on sageli kasutatud Venemaa impordipiirangute puhul n-ö tagauksena ehk kaup on viidud kõigepealt sinna ja siis edasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles