Kreeka jätab tänase makse IMFile tegemata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kinnitas neljapäeval, et Kreeka teeb juunis ette nähtud võlamaksed kuu lõpus, mis võimaldab riigil vältida maksujõuetust reedel, mil saab ümber IMF-i esialgne tähtaeg.

«Kreeka võimud teavitasid neljapäeval Fondi, et nad kavatsevad liita neli juunikuist makset kokku ning teha ülekande 30. juuniks,» ütles IMF-i pressiesindaja Gerry Rice.

Rice viitas reeglitele, mis lubavad võlgnikriikidel kokku liita «mitu laenumakse põhisummat, mille tähtajad on samal kuul».

Kreeka pidi maksma IMF-ile reedeks 300 miljonit eurot. Hiljem juunis peab Kreeka tasuma 1,3 miljardit eurot.

Ateena samm langeb ajale, mil riik peab IMF-i, Euroopa Liidu ja Euroopa Keskpangaga kõnelusi riigi reformikava üle, mille heakskiitmine võimaldaks sel saada kreeditoridelt 7,2 miljardi suuruse laenumakse.

«Kasutasime võimalust, mida IMF-i reeglid meile pakuvad. See annab meile läbirääkimisteks lisaaega,» ütles Kreeka valitsusallikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles