Uuring: Krimm võib kujuneda rahapesukeskuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahulolev moskvalane avaldab loosungiga «Krimm on Venemaa» toetust president Vladimir Putini agressiivsele poliitikale.
Rahulolev moskvalane avaldab loosungiga «Krimm on Venemaa» toetust president Vladimir Putini agressiivsele poliitikale. Foto: SCANPIX

Venemaa annekteeritud Krimmist on Ukraina pangad lahkunud ja asemele on tulnud kahtlased Vene pangad, mille abil võib see piirkond kujuneda rahapesukeskuseks, kirjutab Novaja Gazeta viitega organiseeritud kuritegevuse ja korruptsiooni uuringule.

Üks Krimmis tegevust alustanud 90 pangast on vähetuntud Genbank, mille omanikeringi kuulub Jevgeni Dvoskin, kes on seotud nii Venemaal kui ka USAs suurte rahapesu kriminaalasjadega. FBI vahistas ta 2008. aastal, kuid praegu on ta vabaduses.

Krimmis tegutseb veel Verhnevolžski pank, mille omanik on Oleg Vlassov koos partneritega. Aastail 2011-2014 kuulus Vlassovi Baltica pank nende 19 panga hulka, mis aitasid Moldova ja Läti pankade kaudu pesta üle 20 miljoni dollari.

Vene Tempbankil, mis samuti oli segatud Venemaa ja Moldova vahelisse rahapesuskeemi, on Krimmis kaks pangakontorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles