Progressiivsetes pensionifondides raha põleb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kõigis kuues progressiivses pensionifondis on investeering viimase 12 kuu jooksul langenud 5-10 protsenti, kõige halvemini on läinud ERGO Tuleviku Pensionifondi omanikel.


ERGO Tuleviku Pensionifond on aastaga kaotanud 9,3 protsenti, Hansa K3 ning Sampo 50 on mõlemad kukkunud üle 7 protsendi, kirjutab

aripaev.ee

.

Progressiivsetest fondidest on kõige väiksema miinusega LHV Uued Turud, mis on kaotanud vähem kui 5 protsenti oma väärtusest.

Teise pensionisamba fondide koondindeks (EPI) on langenud 143,79 punktini.

Tegemist on madalaima tasemega alates 2006. aasta detsembrist. Kõige agressiivsema pensionifondide - nende, mis võivad aktsiatesse investeerida kuni 50 protsenti - koondindeks (EPI 50) langes 152.10 punktini ehk madalaimale tasemele pärast 2006. aasta detsembrit.

Samas on konservatiivsed pensionifondid, mis investeerivad võlakirjadesse, 12 kuu lõikes kenasti plussis. Kõige kehvemini on neist läinud Sampo konservatiivsel fondil, mis on siiski viimase aastaga veidi üle 2 protsendi tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles