Põltsamaa Felix ostab 1500 tonni eestimaist kõrvitsat

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes kastis on umbes 600 kilo kõrvitsaid.
Ühes kastis on umbes 600 kilo kõrvitsaid. Foto: Põltsamaa Felix

Põltsamaa Felix ostab sel aastal Eesti kõrvitsakasvatajatelt 1500 tonni kõrvitsaid 14 erineva kõrvitsatoote valmistamiseks.

«Tänavune suvi andis Eesti talunikele hea kõrvitsasaagi ja kuna eelistame oma tootmises kodumaist toorainet, siis ostame kogu tänavuse kõrvitsa tooraine 14 kohalikult väiketootjalt,» ütles Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Anti Orav.

1500-tonnine kõrvitsasaak teeb Põltsamaa Felixist ühtlasi suurima kõrvitsatootja kogu Baltikumi ja Skandinaavia piirkonnas.

Kümnendik toodetavast kõrvitsasalatist jõuab Eesti kaupluselettidele, ülejäänud müüakse Soomes ja Rootsis.

Kui Eestis müüdav kõrvitsasalat on traditsioonilise eestlasele tuttava maitsega, siis Soome kõrvitsasalat on Eestisse toodetavast maitselt magusam.

Põltsamaa Felix toodab ja turustab ligi 300 toodet kaheksa erineva kaubamärgi all, nendest tuntuimad on Felix ketšup, Põltsamaa mahlad, Pai smuuti, Grandiosa pizza ning Abba kalatooted.

Tänavu tähistab ettevõte 90 aasta möödumist mahla-, veini- ja toiduainete tootmise algusest Põltsamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles