Riskifondi juht andis oma ülikoolile 400 miljonit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Paulson.
John Paulson. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

USA miljardär ja riskifondide juht John Paulson annetas oma alma materile, Harvardi ülikoolile 400 miljonit USA dollarit.

59aastane investor ütles, et see kingitus on tema viis tänada oma kooli selle eest, et võimaldas talle ja teistele tipptasemel hariduse, millele ta võlgneb tänu oma 19 miljardi suuruse kapitaliga ettevõtte Paulson & Co edu eest.

Paulsoni annetus on suurim, mille ülikool on saanud oma viieaastase rahastamiskampaania jooksul. Kampaaniaga loodab Harvard koguda 6,5 miljardit dollarit ja sellest on koos juba viis miljardit.

36,4 miljardiga on Harvard niigi maailma varakaim ülikool.

USA kirjanik Malcolm Gladwell märkis uudise peale Twitteris, et «Valik on vaeste aitamine või maailma rikkaimale ülikoolile 400 miljoni andmine, mida tal vaja pole. Õigesti valitud, John!» ning «Järgmiseks John Paulsonilt: töötamine vabatahtlikuna Hermese poes Madisoni avenüül. Teeme sellest tõelise maailmaklassi poe!».

«Kui miljardärid kohe appi ei tule, on Harvardil varsti alles vaid 30 miljardit,» ironiseeris Gladwell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles