Rakvere lihakombinaat tegi oma ajaloo suurima investeeringu

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere uue viineriliini avamine, fotol on Sirje Potisepp, Anne Mere ja Urmas Tamm.
Rakvere uue viineriliini avamine, fotol on Sirje Potisepp, Anne Mere ja Urmas Tamm. Foto: AS Rakvere Lihakombinaat

Rakvere Lihakombinaat investeeris 130 miljonit krooni uude viineritootmise seadmesse, mis on Eesti toiduainetööstuse suurimaid investeeringuid läbi aegade.


«Investeering uude viineriliini ei ole mitte ainult Rakvere Lihakombinaadi suurim investeering läbi aegade, vaid kogu Eesti toiduainete tööstuse üks suurimaid ühekordseid investeeringuid,» lausus Anne Mere, Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees.

«Investeeringuga uude tootmis- ja pakendamisliini oleme tõstnud Baltimaade suurima lihatööstuse tehnoloogilist taset, olles Euroopa uusima täisautomatiseeritud viineritootmisliini omanik,» lisas Anne Mere.

Uue liiniga suurendab Rakvere Lihakombinaat viinerite eksporti Lätti, Leetu, Venemaale ja Ukrainasse, teatas ettevõte.

Täna käiku antud viineriliin suurendab tootlikkust poole võrra ning aastas toodetakse uuel liinil 15 000 tonni viinereid.

Liini tarvis ehitas Rakvere Lihakombinaat uue tootmishoone, millele pandi nurgakivi eelmise aasta 27. novembril. Esimesed viinerid tulid proovipartiina 4. augustil, seega kestis uue tootmise väljaehitamine kaheksa kuud.

Liin on unikaalne ja kokku pandud Rakvere vajadusi arvestades - liinil toodetakse 80 erinevat viineritoodet ja kahtekümmend erinevat retsepti viiele riigile.

Rakvere Lihakombinaadi viinerite turuosa on Eestis 55, Lätis 50 ja Leedus 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles