12 uuendust, mida oodata Apple'i ülemaailmselt konverentsilt

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Watch
Apple Watch Foto: Kris Tripplaar/Kris Tripplaar/Sipa USA

Iga aasta juunikuus kogunevad Apple'i arendajad San Franciscosse ülemaailmsele konverentsile WWDC (Worldwide Developers Conference) , et tutvustada uusimaid ja olulisemaid tarkvaraarendusi iPhone'idele, iPad'idele ja Mac'idele.

Analüütikute hinnangul on suurimateks selle aasta uudisteks 8. juunil algaval konverentsil  uus muusika striimimise teenus ja täiesti uuel alusel töötav TV-rakendus. Väljaanne The Verge kogus ettevaatavalt kokku 12 olulisemat uuendust, mis seni eri allikatest päevavalgele on tulnud.

1. Apple'i muusika teenus

Aasta pärast Beats'i ostmist on Apple valmis oma muusikateenusega välja tulema. The Wall Street Journal'i andmeil plaanib Apple turule tuua 10-dollarilise kuutasuga teenuse, mis tagab muusikale sarnaselt Spotifyga piiramatu ligipääsu. Pole välistatud, et teenus saab esimeseks oma brändi tooteks, mis saab kättesaadavaks ka Androidi kasutajatele.

2. Google Now alternatiiv

Apple plaanib tutvustada teenust Proactive, mis saab kasutajate jaoks paiknema ekraani vasakus servas ja annab jooksvat informatsiooni saabuvate kalendrisündmuste, asukoha ja kõige selle kohta, mida kasutaja oma seadmega tavaliselt teeb. See teenus ei pruugi valmis jõuda iOS 9 tarbeks.

3. Ühistranspordi toimimist õppiv kaarditeenus

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Apple'i senise kaardilahenduse suurimaks läbikukkumiseks on peetud ühistranspordi marsruutidega seonduvat. Nüüd asub teenus pakkuma busside, trammide ja teiste transpordiliikide marsruute suuremates linnades, hiljem ka mujal.

4. Bugidest vabaks

Funktsioonide pidev ümbertegemine viimase kahe aasta jooksul on muutnud iOS'i vähem stabiilseks kui kunagi varem. Sellele loodetakse platvormi uue versiooniga nüüd lõpp teha: Apple kulutab enamuse oma arendusajast operatsioonisüsteemi puhastamisele, bugide parandamisele, töökindluse parandamisele ja kokkujooksmiste lõpetamisele. 9to5Mac andmeil saab see kõik olema selle-aastase iOS'i versiooni olulisimaks tugevuseks. Ühtlasi tähendab see, et uute  teenuste valmimise tempo võib varasemaga võrreldes aeglasemaks jääda.

5. Rööprähklemine

iPad'i ühe suurema uuendusena oodatakse võimekust lubada ekraanil samaaegselt töötamas kuvada mitut rakendust. Apple on selle kallal aasta tööd teinud ja käesolev aasta võib kujuneda tulemuste kasutajateni jõudmise ajaks.

6. Uus font

Apple tutvustas juba möödunud aastal uut fonti "San Francisco" oma Apple Watchil ning nüüd võib see laieneda kõigile seadmetele. Fondi loomisel on eelkõige rõhutud selle loetavuse parandamisele ja see oleks suur samm edasi senisest stiilsest, kuid peenest  fondist nimega "Helvetica Neue".

7. Uus OS X

Sarnaselt uuele IOS'i versioonile peaks Apple päevavalgele tooma uue OS X versiooni - koos mitmete uuenduste ja paranenud stabiilsuse ning turvalisusega. Muu hulgas  pakub uus operatsioonisüsteem iOS'i kasutajatele juba tuttavat Control Center'it, mis annab ligipääsu enimkasutatavatele seadetele.

8. Platvorm kellarakenduste loomiseks

Foto: Eric Risberg/AP

Apple avab arendajatele võimaluse asuda looma äppe kellale ning tutvustab seda järgmisel nädalal algaval konverentsil. Uued töövahendid peaksid andma arendajaile ligipääsu näiteks Apple Watch'i sensoritele ja digitaalsele ekraanile.

9. Uus Apple TV

Apple TV pole uuendusi saanud enam kui kahe aasta jooksul ning järgmisel nädalal peaks avalikkuse ette jõudma uus riistvara. BuzzFeed andmeil  kasvab nii selle mahutavus kui täiustub kasutajaliides, millel on nüüd Siri tugi ja hääljuhtimine. Apple TV pult peaks saama puutetundlikuks ja omama sama Force Touch funktsiooni, mis Apple Watch’il.

10. Äpipood Apple TV tarvis

BuzzFeed teatel tutvustab Apple rakenduste poodi Apple TV tarvis, mis peaks pakkuma rohkelt uusi videorakendusi ja mänge.

11. Apple Pay uuendused

Telefoniga maksmise osas peaks Apple tutvustama uusi võimalusi mitmeid uusi püsikliendi programmi uuendusi ja preemiapunktide kogumise võimalusi.

12. Tark kodujuhtimine

Foto: TechnCrunch

Apple tutvustas oma targa kodujuhtimise süsteemi HomeKit juba aasta tagasi ja esimesed sellega liidestuvad seadmed on äsja müügile jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles