Vaata, millised eestlased hoidsid raha salajasel Šveitsi pangakontol

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HSBC peakorter Londonis Canary Wharfil.
HSBC peakorter Londonis Canary Wharfil. Foto: Anthony Devlin / Press Association Images

Swissleaksi üle saja tuhande kontoomaniku seas on 14 isikut, kes on mingil moel Eestiga seotud. Enamik neist on välismaalased või Eestis sündinud, kuid välismaale kolinud.

Eestiga seotud isikutest hoiustas dokumentide järgi HSBC pangas enim raha Rootsi eestlane Peter Harry Kandimaa, auhindadega pärjatud reklaamiärimees. Nimelt seisab dokumentides, et Kandimaal oli aastatel 2006-2007 HSBC Šveitsi panga kontol 4,1 miljonit dollarit, vahendas Äripäev

Avalikkusele tuntuim nimi, mis lekkinud pangaandmetest läbi jookseb, on 2013. aastal meie seast lahkunud endine ärimees ja tipp-jalgrattur Oleg Ljadov.

Kokku oli nende kontodel 2006. aastal 10,7 miljonit dollarit.

Loe pikemalt Äripäevast

Briti panga HSBC Šveitsi osakonnast lekkinud dokumentide põhjal aitasid pankurid oma klientidel üle miljardi euro eest maksude tasumist vältida. Pangast lekkisid 100 000 kliendi salajased andmed, nende seas ka 14 Eestiga seotud kontoomaniku omad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles